Letselschade

Home - Rechtsgebieden - Letselschade


Letselschade advocaat Barendrecht

Heeft u een ongeval gehad en lichamelijke en/of geestelijke schade opgelopen? Dit wordt ook wel letselschade genoemd en het is mogelijk om in zo’n situatie een letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze jurist kan samen met u nagaan of er een persoon of bedrijf (deels) verantwoordelijk is geweest voor het ongeval. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u een schadeclaim neerleggen bij deze partij voor de letselschade die u heeft opgelopen. Ook hierbij kan een letselschade advocaat van Vermaat Advocaten in Barendrecht u te hulp staan.

Oorzaken letselschade

Letselschade kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, maar het kan eveneens gaan om een ongeval tijdens het sporten of een medische fout. Verder spreken we ook van letselschade als een persoon is mishandeld of wanneer iemand een ongeval heeft gehad op het werk. Het is mogelijk dat iemand lichamelijk niets heeft opgelopen, maar dat er wel sprake is van geestelijke schade. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een auto-ongeval waarbij men er zonder kleerscheuren van afkomt, maar hier wel een trauma aan overhoudt.

Gevolgen

In veel gevallen verandert letselschade het leven van het slachtoffer. Als iemand bijvoorbeeld zijn been heeft gebroken, kan deze persoon enige tijd niet meer lopen. Dit kan er weer voor zorgen dat diegene in die periode niet kan werken en geen sport kan beoefenen. Het is ook mogelijk dat het slachtoffer de rest van zijn leven verlamd is of te maken heeft met hersenletsel. Aan de hand van de ernst van de schade en de verwachte gevolgen voor de toekomst, berekent een letselschade advocaat de schadevergoeding die wordt geëist van de aansprakelijke partij.

Schade verhalen

Nadat u letselschade heeft opgelopen, wilt u zich waarschijnlijk concentreren op uw herstel en niet op een mogelijke schadevergoeding. De letselschadeadvocaten van Vermaat Advocaten Barendrecht hebben hier begrip voor en willen u daarom graag bijstaan. Een letselschadeadvocaat van ons advocatenkantoor gaat achter de schadevergoeding aan, terwijl u in alle rust kunt herstellen. U kunt er op rekenen dat elke letselschadezaak bij Vermaat Advocaten Barendrecht in goede en vertrouwde handen is.

Vermaat Advocaten Barendrecht: Met Recht Raadzaam!